Home Aansluitingen Meter/aansluiting wijzigen Terugdraaiend telwerk plaatsen

Terugdraaiend telwerk plaatsen

Waarom kiezen voor een terugdraaiend telwerk?

Wie zelf energie produceert en een installatie heeft met een AC-vermogen (wisselstroom) van maximaal 10 kVA (kilovoltampère), heeft recht op een meter met een terugdraaiend telwerk. Zo kan je de energie die je produceert, in mindering brengen van de energie die je verbruikt. Als je elektriciteit produceert, daalt je meterstand. Als je elektriciteit verbruikt, stijgt je meterstand.

1 of 2 terugdraaiende telwerken?

Zonnepanelen produceren enkel tijdens de dag energie. Het nachttelwerk zal dus alleen tijdens het weekend terugdraaien. Een eventueel tekort op het nachttelwerk kan je echter niet compenseren met een overschot op het dagtelwerk. Als je meer produceert dan je verbruikt, kan het daarom voordeliger zijn om over te schakelen op een meter met slechts 1 telwerk. Klik hier voor meer info over een meter met 1 telwerk.

Schakel over rond de jaarlijkse meteropname

Als je meer produceert dan je verbruikt, zal je meterstand op het einde van de tariefperiode weer op 0 gezet worden. Je krijgt geen vergoeding voor elektriciteit die je ‘teveel’ produceert. Wie wil overschakelen naar een meter met een terugdraaiend telwerk, doet dat best rond de jaarlijkse meteropname. Anders bestaat het risico dat je een tussentijdse afrekening krijgt met
  • ofwel een groot overschot van de zomer dat naar 0 herleid wordt,
  • ofwel een groot tekort van de winter dat je niet meer kan compenseren.

Als je een niet-actieve budgetmeter hebt …

Als je een niet-actieve budgetmeter hebt en een meter met terugdraaiend telwerk wil, zal Infrax de niet-actieve budgetmeter vervangen. Voor de vervanging betaal je € 75,58(btw niet inbegrepen) .
Dat geldt wel alleen als de groenestroominstallatie al geïnstalleerd is.

Stappenplan, offerte en afspraak

Als je een aanvraag doet, krijg je een offerte en een persoonlijk stappenplan waarin duidelijk wordt uitgelegd wat jij als klant moet doen. Zodra je de offerte goedkeurt, kan je een afspraak maken om een meter met terugdraaiend telwerk te plaatsen of te activeren.

Kostprijs

Je kan een prijssimulatie doen tijdens je aanvraag.
Als je je aanvraag helemaal afwerkt, krijg je een offerte.


energiescans