Home Aansluitingen Nieuwe aardgasaansluiting in een bestaande woning

Nieuwe aardgasaansluiting in een bestaande woning

Aardgas? Niets dan voordelen!

 • Voordeliger
  Een condenserende aardgasketel haalt een hoger rendement dan een ketel op stookolie. Een aardgasketel vraagt ook minder onderhoud. Bovendien is de prijs van aardgas stabieler dan die van stookolie. Geen onaangename verrassingen dus! Je weet altijd waaraan je je kan verwachten. Benieuwd hoeveel je bespaart? Doe de test op www.aardgas.be.

 • Comfortabel
  Aardgas biedt je comfort op verschillende vlakken: geen zorgen om leveringen, makkelijke installatie, minimaal onderhoud en bovenal een zalige warmte.

 • Milieuvriendelijker
  De verbranding van aardgas is milieuvriendelijker dan die van andere fossiele brandstoffen. Het is de brandstof bij uitstek op de weg naar duurzame ontwikkeling.

 • Veilig
  Tot in de puntjes gecontroleerde toestellen en een veilige installatie door gecertificeerde Cerga-installateurs: als je voor aardgas kiest, speel je op zeker.

Als je gebouw aansluitbaar is op het aardgasnet, kan je hier je aardgasaansluiting aanvragen.

Stappenplan, offerte en afspraak

Als je een aanvraag doet, krijg je een offerte en een persoonlijk stappenplan waarin duidelijk wordt uitgelegd wat jij als klant moet doen. Zodra je de offerte goedkeurt, kan je een afspraak maken om de aardgasmeter te plaatsen en eventuele wijzigingen aan je elektriciteitsmeter aan te brengen.

Kostprijs

Je kan een prijssimulatie doen tijdens je aanvraag.
Als je je aanvraag helemaal afwerkt, krijg je een offerte.

 

Wat is een standaardaansluiting aardgas?

Een standaardaansluiting aardgas volstaat voor een doorsnee gezin om te koken en te verwarmen. Een standaardaansluiting heeft een debiet van maximaal 6 m³ gas per uur. Bij een leveringsdruk van 21 mbar geeft dit een vermogen van maximaal 63,68 kW en bij een leveringsdruk van 25 mbar een vermogen van maximaal 55,21 kW.
Je kan hier ook aansluitingen aanvragen die niet standaard zijn.

Is het gebouw aansluitbaar op het aardgasnet?

Klik hier om te weten of het gebouw aansluitbaar is op het aardgasnet van Infrax.

Wil je ook iets wijzigen aan je elektriciteitsmeter?

Als je overstapt op aardgas, kan je tegelijk ook wijzigingen aan je elektriciteitsmeter in je aanvraag aanvragen.

energiescans