Home Meer info over Budgetmeter Budgetmeter aardgas

Budgetmeter aardgas

budgetmeter aardgasWat is een budgetmeter?

Een aardgasbudgetmeter wordt in de plaats van een normale aardgasmeter geplaatst en werkt met een oplaadkaart. Laad je voor 20 euro op, dan krijg je voor 20 euro aardgas beschikbaar. De budgetmeter werkt tot je geen krediet meer hebt, dan valt hij uit. Je kunt eventueel gebruikmaken van het noodkrediet.

Eerst uitlezen, dan opladen

Voordat je in een oplaadpunt gaat opladen, steek je eerst nog even je budgetmeterkaart in de budgetmeter. Zo worden de laatste gegevens van de meter uitgelezen en kan Infrax nagaan of deze correct werkt.

Opladen

Je kan je budgetmeterkaart opladen in onze oplaadpunten, dit zijn onze klantenkantoren en verschillende OCMW-kantoren. Je kan nu ook je budgetmeterkaart zelf opladen via een betaalterminal.

Laad ook op in de zomer!

Laad je aardgasbudgetmeter regelmatig op, ook in de zomer. Je verbruikt dan wel minder of geen aardgas voor je verwarming, maar je bouwt zo wel een mooi tegoed op voor de koude wintermaanden.

Noodkrediet

Daalt je tegoed tot 5 euro, dan hoor je een signaal. Op het scherm knippert een waarschuwingsdriehoek. Hoog tijd om je tegoed aan te vullen. Je kan eventueel gebruikmaken van het noodkrediet door op de blauwe knop te drukken. Het noodkrediet bedraagt 70 euro
Let op! Je hebt pas recht op het noodkrediet nadat je een eerste keer bent gaan opladen.

Zonder gas gevallen?

Als ook het noodkrediet is opgebruikt, sluit de meter zichzelf automatisch af. Er is geen garantie op volledige afsluiting van de gastoevoer, dus voor de veiligheid sluit je best alle gastoestellen in de woning ook af. Je moet nu eerst je budgetmeterkaart voldoende opladen. Voer de lektest uit om de budgetmeter opnieuw te activeren zoals omschreven in de handleiding (bladzijde 9).

Hoe krijg ik een budgetmeter?

Je kan niet zelf kiezen om een budgetmeter te laten plaatsen. Wanneer je klant bent bij de sociale leverancier, kan Infrax overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter.

Budgetmeter niet meer nodig?

Je hebt een nieuw leveringscontract afgesloten met een energieleverancier op de vrije markt en je hebt geen openstaande schuld bij Infrax? Dan sluit Infrax de budgetmodule af. De budgetmeter blijft ter plaatse, maar werkt weer als een normale meter. Je hoeft dan niet meer op te laden.


energiescans