Home Meer info over Budgetmeter Budgetmeter elektriciteit

Budgetmeter elektriciteit

budgetmeter elektriciteit

Wat is een budgetmeter?

Een elektriciteitsbudgetmeter wordt in de plaats van de normale elektriciteitsmeter geplaatst en werkt met een oplaadkaart. Laad je voor 20 euro op, dan krijg je voor 20 euro elektriciteit beschikbaar. De budgetmeter werkt op vol vermogen tot je geen krediet meer hebt, dan valt hij uit. Je kunt eventueel gebruikmaken van het noodkrediet of minimumlevering.

Hoe krijg ik een budgetmeter?

Je kan niet zelf kiezen om een budgetmeter te laten plaatsen. Wanneer je klant bent bij de sociale leverancier, kan Infrax overgaan tot het plaatsen van een budgetmeter.

Eerst uitlezen, dan opladen

Voordat je in een oplaadpunt gaat opladen, steek je eerst nog even je budgetmeterkaart in de budgetmeter. Zo worden de laatste gegevens van de meter uitgelezen en kan Infrax nagaan of deze correct werkt.

Opladen

Je kan je budgetmeterkaart opladen in onze oplaadpunten, dit zijn onze klantenkantoren en verschillende OCMW-kantoren. Je kan je budgetmeterkaart nu ook zelf opladen via een betaalterminal.

Noodkrediet

Heb je de kaart niet tijdig opgeladen en valt de budgetmeter uit? Dan kan je gebruikmaken van het noodkrediet door op de rode knop te drukken. Het noodkrediet bedraagt 50 euro. Nadat het noodkrediet is opgebruikt, valt de budgetmeter uit. Je kan hem dan opnieuw inschakelen met minimumlevering.
Let op! Je hebt pas recht op het noodkrediet nadat je een eerste keer bent gaan opladen.

Minimumlevering

Bij minimumlevering kan je slechts 10 ampère elektriciteit gebruiken. Een ingebouwde stroombegrenzer zorgt hiervoor. 10 ampère is een absoluut minimum om in je basisbehoeften te voorzien. Zodra je de budgetmeter oplaadt, krijg je weer het volle vermogen.

Ga je over het beschikbare vermogen? Dan valt de budgetmeter uit. Schakel dan eerst één of meerdere toestellen uit voor je de stroom weer inschakelt.

Budgetmeter niet meer nodig?

Je hebt een nieuw leveringscontract afgesloten met een energieleverancier op de vrije markt en je hebt geen openstaande schuld bij Infrax? Dan sluit Infrax de budgetmodule af. De budgetmeter blijft ter plaatse, maar werkt weer als een normale meter. Je hoeft dan niet meer op te laden.


energiescans