Home Meer info over Storingen en defecten Storing elektriciteit

Storing elektriciteit

De storingsdienst van Infrax is dag en nacht te bereiken op het storingsnummer 078 35 34 33 (normaal tarief). Wij helpen je graag uit de nood en herstellen binnen de kortst mogelijke tijd het probleem.

Gekende stroomonderbrekingen

Infrax is vaak al op de hoogte van bepaalde onderbrekingen. Voor dergelijke (gekende) storingen moet je geen contact meer opnemen met Infrax. De actuele en gekende stroomonderbrekingen op het Infrax-distributienet kan je via onze online toepassing raadplegen.

Binneninstallatie

Hoe weet je of de storing bij Infrax ligt of aan je eigen huisinstallatie? Want heb je de storingsdienst van Infrax laten komen voor een probleem in je binneninstallatie? Dan betaal je een ‘nutteloze verplaatsing’ van € 84,78 (21% btw inbegrepen).
We geven in dit filmpje wat meer uitleg:

Er is geen spanning?

Je hebt een huishoudelijke meter en de automaat houdt niet op? Zo kan je een eerste test uitvoeren.

  1. Controleer of alle automaten (zekeringen) opstaan.
  2. Zet alle automaten en de differentieel (aardbeveiliging) af en probeer de hoofdautomaat opnieuw in te schakelen.
  3. Valt de hoofdautomaat toch af? Neem contact op met de storingsdienst van Infrax.
  4. Blijft de automaat op? Zet de differentieel en de zekeringen één voor één terug op. Valt de spanning weg bij het inschakelen van één of meerdere automaten? Contacteer je elektricien om het probleem in je binneninstallatie op te sporen.
  5. Je twijfelt? Contacteer de storingslijn 078 35 34 33, onze medewerkers begeleiden je om te achterhalen waar het probleem zit.

Storing in de budgetmeter

Je ondervindt problemen met de werking van je budgetmeter? Misschien is je krediet op. Zo werkt de elektriciteitsbudgetmeter.

Heb je helemaal geen spanning op je budgetmeter? Neem contact op met de storingsdienst om te achterhalen of je een storing hebt.

Accumulatieverwarming op je budgetmeter?

De exclusief nachtmeter geeft de sturing voor de accumulatieverwarming. De accumulatieverwarming werkt alleen ’s nachts van 22u tot 7u en tijdens de middagoplading. Werd jouw exclusief nachtmeter vervangen door een budgetmodule? Dan zal deze ook enkel tijdens die bepaalde uurzones actief zijn. Je kunt de budgetmeter buiten de actieve uren niet aflezen of opladen.

Storing overspanning of slechte spanning

Je hebt overspanning of juist slechte spanning? De spanning mag een bepaalde hoeveel afwijken van de nominale netspanning. Je vermoedt dat de afwijking te groot is? Dan kan je een spanningsmeting laten uitvoeren.

Probleem in de meterkast

Onderstaande problemen mag je zeker melden via de storingslijn:

  • water in de meterkast
  • brandgeur in de meterkast
  • uitzonderlijk lawaai in de meterkast
  • kabel tussen de meterkast en het zekeringenbord is beschadigd
  • de meterkast hangt los  

Problemen met je fotovoltaïsche installatie?

De meter van je fotovoltaïsche installatie draait niet terug?

Het is geen storing als je meter niet terugdraait.

Voor fotovoltaïsche installaties waarvan het maximaal AC-vermogen van de omvormer (of van de som van de omvormers) 10 kVA of minder is, heb je recht op een terugdraaiende teller. Heb je je installatie aangemeld bij Infrax, maar telt de meter niet terug? Neem dan contact op met onze infolijn 078 35 30 20. Infrax zal een kWh-meter komen plaatsen zonder teruglooprem.

Storing op je fotovoltaïsche installatie?

Heb je een storing op je fotovoltaïsche installatie? Controleer dan eerst de meeste voorkomende oorzaken en oplossingen van een storing op een fotovoltaïsche installatie.


energiescans