Plaatsing zonneboiler 2017

Laat je een zonneboiler plaatsen?
Dan kan je in aanmerkingen komen voor een premie van Infrax.

Bedrag

Infrax berekent de premie aan de hand van de apertuuroppervlakte (lichtdoorlatende oppervlakte) van de zonnecollectoren. Deze oppervlakte kan je terugvinden in de technische specificaties van je installatie.
Infrax geeft je een premie van 550 euro per m².
De premie bedraagt maximum 2 750 euro (of tot maximaal 40% van het factuurbedrag).
Ben je een beschermde klant? Dan kom je in aanmerking voor een hoger premiebedrag (tot maximaal 48% van het factuurbedrag).

Premiebedrag 550 euro / m² - max. 2 750 euro, tot 40% van het factuurbedrag
Voor beschermde afnemers 660 euro /m² - max. 3 300 euro, tot 40% van het factuurbedrag

Voorwaarden

  • De premie is enkel geldig voor bestaande woningen of wooneenheden die vóór 1 januari 2014 werden aangesloten op het elektriciteitsnet van Infrax of met een aanvraag van de stedenbouwkundige vergunning van vóór 1 januari 2014.
  • De plaatsing moet uitgevoerd worden door een aannemer. De aanvraag is bovendien enkel geldig mét een attest van de aannemer.
  • Vanaf 1 juli 2017 moet de plaatsing uitgevoerd worden door een gecertificeerde installateur van thermische zonne-energiesystemen en sanitair warm water (RESCert-aannemer). De aanvraag is bovendien enkel geldig mét een attest van deze aannemer.
  • De inhoud van het boilervat moet minstens 40 liter per m² apertuuroppervlakte bedragen in geval van vlakkeplaatcollectoren en minstens 55 liter per m² apertuuroppervlakte in geval van buiscollectoren.
  • De premie kan slechts één keer per woning of wooneenheid worden toegekend.
  • Je kan alle voorwaarden raadplegen op het aanvraagformulier van deze premie.

Welke zonneboiler kiezen?

Weet je niet welke type van installatie je best kiest? Raadpleeg dan zeker even deze lijst.
Je krijgt zo een overzicht van de meest voorkomende zonneboilers die in Vlaanderen geplaatst worden.
Staat je type van zonneboiler niet in de lijst? Dan kan je tóch in aanmerking komen voor de premie van de netbeheerder als je installatie aan alle technische voorwaarden voldoet.

Aanvraag


Download het aanvraagformulier en stuur het ingevuld terug naar Infrax.

Tip: deze investering kan meetellen voor een bonus bovenop de individuele premie (BENO-pass).

Bijkomende premie van je gemeente

Vaak keren gemeenten zelf nog een bijkomende premie uit aan hun inwoners. Informeer bij je gemeente naar het premiebedrag en hoe de aanvraag verloopt.

Voor de stad Antwerpen (postcodes 2020 en 2660) contacteer je Infrax rechtstreeks, want hier gebeurt de aanvraag en uitbetaling automatisch via het premieaanvraagformulier van Infrax.

energiescans