Home Premies De burenpremie

De burenpremie: Samen BENOveren

Samen BENOveren is efficiënter en goedkoper dan je huis alleen onder handen nemen. Infrax biedt daarom vanaf april 2017 ook een burenpremie aan om gezamenlijke renovatieprojecten te ondersteunen. Met de burenpremie kan je via Infrax een BENOvatiecoach inschakelen om je groepsrenovatieproject in goede banen te leiden.

Wat moet je weten?

Om voor de burenpremie in aanmerking te komen, moet je met minstens 10 wooneenheden of appartementen, inschrijven op hetzelfde thematisch aanbod. Het thematisch aanbod kan bestaan uit:
 • dak-of zoldervloerisolatie
 • isolatie van buitenmuren (aan de buiten- en binnenkant of in de spouw)
 • vloerisolatie op volle grond; plafondisolatie van kelders of verluchte ruimtes onder een verwarmd verdiep
 • hoogrendementsbeglazing
 • installatie van een zonneboiler
 • installatie van een warmtepomp
 • installatie van een ventilatiesysteem

Hoe neem je deel?

 • Door je vrijblijvend in te schrijven. Infrax in samenwerking met Eandis neemt het verder van je over. Zodra je met minstens 10 buurtbewoners bent ingeschreven, brengen we je op de hoogte en wijzen we een BENOvatiecoach toe, een door Infrax en Eandis gecertificeerde vakexpert.
  Denk eraan: hoe sneller je met 10 bent, hoe sneller je kunt starten met jouw BENOvatieproject. Aarzel dus niet om jouw buren aan te sporen om in te schrijven.

 • Rechtstreeks via een BENOvatiecoach naar keuze. Je vindt de lijst met door Infrax en Eandis gecertificeerde BENOvatiecoaches op www.infrax.be/BENOvatiecoach. Je ziet meteen ook in welke regio ze actief zijn en hoe je hen kunt contacteren.
Let wel: Infrax is niet verantwoordelijk voor de getekende overeenkomsten tussen jou en de gekozen BENOvatiecoach of aannemer.

De BENOvatiecoach

Je kan je hierin laten bijstaan door een erkende BENOvatiecoach van Infrax. Hij of zij begeleidt je buurtproject en neemt verschillende taken van je over.

Infrax betaalt maximaal 400 euro per deelnemende wooneenheid aan de BENOvatiecoach om de kosten te dekken. Het totale premiebedrag maakt Infrax over aan de BENOvatiecoach na de uitvoering van zijn takenpakket.

Per woning of appartement kan je je tweemaal inschrijven voor een collectief renovatieproject en beroep doen op onze BENOvatiecoaches. Daarnaast blijf je natuurlijk ook recht hebben op afzonderlijke BENOvatiepremies en de totaalrenovatiebonus in het kader van de BENO-pass.
energiescans