Home Premies Duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit

Infrax werkt actief mee om mobiliteit een duurzamer karakter geven. Zo plaatsen we laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen op het openbaar domein en stimuleren we het gebruik van de meest milieuvriendelijke fossiele brandstof: CNG of Compressed Natural Gas

Laadpalen voor elektrische wagens: veel gestelde vragen

Infrax zet de komende jaren - samen met verschillende partners - stevig in op elektrisch rijden. Tegen 2020 komen er vijfduizend nieuwe oplaadpunten in Vlaanderen. Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Waar een laadpas aanvragen?

Een elektrische wagen gekocht en wil je een laadpas waarmee je kan opladen aan openbare laadpunten? Dat kan met een laadpas.

Meldingsplicht laadpaal elektrische wagen

De Vlaamse regering heeft een meldingsplicht ingevoerd voor bestaande en nieuwe laadpalen voor elektrische voertuigen.
Je laadpaal melden kan met dit formulier.

Kom je in aanmerking voor een laadpaal voor elektrische voertuig?

Wil je weten of je als particulier in aanmerking komt voor de plaatsing van een laadpaal voor elektrische voertuigen in je thuisomgeving?
Wij gaan na of je in aanmerking komt.

Vraag een laadpaal voor een elektrisch voertuig in je buurt aan

Een elektrische wagen gekocht maar geen parkeerruimte of parkeerplaats waar je met een eigen oplaadmogelijkheid de wagen kunt opladen? En binnen een straal van 500 meter van je woning is er geen publiek toegankelijke laadpaal?
Vraag dan een laadpaal in je buurt aan met dit formulier.

Premies voor voertuigen op CNG (compressed natural gas)

Infrax ondersteunt gemeenten en lokale besturen die een aardgasvoertuig aankopen. Hier kom je te weten aan welke voorwaarden moet worden voldaan en hoe je de premie aanvraagt.
energiescans