Home Mijn premies Nieuwe Infrax BENO-pass stimuleert totaalrenovaties

Nieuwe Infrax BENO-pass stimuleert totaalrenovaties

Met een hervorming van de energiepremies wil de Vlaamse Regering nu ook de eigenaars en verhuurders van bestaande woningen en appartementen aanmoedigen om de stap naar meer energie-efficiëntie te zetten. Infrax zet vanaf 1 januari de schouders onder dit beleid.

Strengere voorwaarden voor energiepremies

De Vlaamse regering behoudt de bestaande premies voor de woningen die vóór 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet of die een stedenbouwkundige vergunning hebben die dateert van vóór die datum. Maar ze verstrengt de normen om recht te hebben op de premies. De regering voert ook een nieuwe premie in, zet de combipremie stop, en introduceert de ‘voucher totaalrenovatie’.

Voucher totaalrenovatie of de Infrax BENO-pass*

Tegenover de afbouw van bepaalde individuele premies staat dan weer de stimulering van totaalrenovaties. Door de invoering van een voucher voor totaalrenovatie zal je bij het uitvoeren van meerdere energie-efficiënte ingrepen kunnen rekenen op een totaalrenovatiebonus. Concreet moet je binnen een periode van vijf jaar minstens 3 investeringen uitvoeren uit onderstaande lijst.
Welke investeringen komen bij Infrax in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus?
Het gaat om de volgende zeven investeringen:
  • dak- of zoldervloerisolatie van minstens 30 m²,
  • muurisolatie (spouw, buitenkant of binnenkant) met een oppervlakte van minstens 30 m²,
  • vloerisolatie met een oppervlakte van minstens 30 m²,
  • nieuwe beglazing voor een oppervlakte van minstens 5 m²,
  • zonneboiler,
  • warmtepomp,
  • ventilatiesysteem.
Doe je binnen de vijf jaar een investering in 3 van de 7 hogervermelde investeringen dan krijg je een renovatiebonus van 1.250 EUR van Infrax. Daarna krijg je per bijkomende investering een volgende bonus. Wanneer je in alle 7 hogervermelde renovaties en/of technieken investeert dan krijg je in totaal een bonuspakket van 4.750 EUR.

* Beno-pass is de roepnaam voor de voucher zoals bedoeld in artikel 6.4.1/1/3 van het Energiebesluit van 19 november 2010.


1000 km Kom op tegen Kanker